Tips en trucs

Restpartijen

Bij Tegelsonline verkopen we veel restpartijen, dit zijn partijen die zijn opgekocht bij fabrieken en groothandels. Voor deze tegels geldt op=op en is het (in de meeste gevallen) niet mogelijk ze nog na te bestellen. De kwaliteit van deze tegels is a-kwaliteit/eerste keus. Echter kunnen sommige partijen mindere verpakkingen hebben of geen verpakking. Als het gaat om tegels zonder verpakking staat dit duidelijk aangegeven bij het product.

 

Gerectificeerd of niet gerectificeerd

Gerectificeerde tegels hebben strak en recht afgezaagde kanten en hoeken. Na het bakproces worden gerectificeerde tegels gezaagd en zijn hierdoor maatvast binnen dezelfde batch.

Niet gerectificeerde tegels worden na het bakproces niet gezaagd, deze lopen hierdoor rond/schuin af. Hierdoor hebben de tegels vaak een bredere voeg en zijn ze niet maatvast.

 

Mindere sortering

Tijdens de productie van tegels kunnen er kleine optische gebreken, kleurverschillen of maatafwijkingen ontstaan. Dit zijn mindere sortering tegels. Bij mindere sortering hebben niet alle tegels gebreken, ongeveer 10% van de tegels mag afwijkingen hebben, maar dat hoeft niet. Mindere sortering voldoet aan kwaliteitseisen, zoals sterkte, slijtvastheid en vorstbestendigheid. Als u producten aanschaft met de kwaliteitsklasse MS (Mindere Sortering) aanvaardt u het risico van eventuele gebreken. Indien meer dan 10% van de tegels afwijkingen hebben (mits binnen 24uur gecontroleerd) zorgen wij in overleg met de klant altijd voor een gepaste oplossing. Indien de kwaliteit van de tegels mindere sortering is staat dit duidelijk aangegeven bij het product.

 

Hoe verwerkt u mindere sortering?

Binnen 24uur na de levering dient u de tegels te controleren, indien meer dan 10% gebreken zijn kunt u dit melden. Bij de verwerking van de tegels dient u tegels met gebreken te inventariseren, deze kunt u gebruiken voor snijstukken, zijkanten of op plekken waar u bijvoorbeeld de kliko heeft staan. Zo heeft u uiteindelijk een prachtig resultaat en betaalt u een stuk minder!

 

Zit er op mindere sortering garantie?

Wij bieden garantie op al onze producten, ook mindere sortering. Echter kunt u tegels met eventuele gebreken niet omwisselen voor tegel zonder gebreken. Als u producten aanschaft met de kwaliteitsklasse MS (Mindere Sortering) aanvaardt u het risico van eventuele gebreken.

 

R-Waarde

De R-waarde, ofwel de antislip waarde genoemd, zegt iets over de hoeveelheid grip van een tegel.  Doorgaans hebben tegels een R-waarde variërend tussen R-9 en R-13.